Skip Navigation LinksHome > Wie zijn wij > De Open Cirkel vzw
De Open Cirkel De Open Cirkel De Open Cirkel

spacer
De Open Cirkel

"De Open Cirkel" is een vzw opgericht door Fawzia, Louis en Eric met als bedoeling een kader te scheppen voor persoonlijke ontwikkeling en het systemisch-contextueel gedachtengoed aan te bieden en ruimer bekend te maken.
 
We bieden een combinatie aan van opstellingen en Voice Dialogue, in (kleine) groep en individueel.

De naam: “De open cirkel“ vindt zijn inspiratie in het verhaal van de drie indianenjongens dat Hunter Beaumont, opsteller van het eerste uur, ons vertelde.

In onze opstellingenworkshops nodigen wij uit om samen een cirkel te vormen van niet oordelende respectvolle mensen, die met positieve betrokkenheid en mildheid naar zichzelf en de anderen kijken. Zowel naar elkaars sterktes en krachtbronnen als naar elkaars moeilijkheden en door het leven meegebrachte bagage.
De cirkel van mensen vormt een bedding, een veilige ruimte, een "veld", waarin iets mogelijk wordt, waarin iets zich kan tonen, ontvouwen. Dit aanwezig en betrokken zijn van élke deelnemer maakt dat er verbondenheid en diepgang ontstaat, waardoor méér mogelijk wordt. Dit méér voelt als transcendent. 

Binnen de cirkel kunnen we de ander een dienst verlenen als waarnemende getuige of als representant. Een dienst die de ander in zijn volle (levens)kracht en autonomie aanspreekt en aanmoedigt.