Skip Navigation LinksHome > Gastopstellers > Albrecht Mahr, De vreugde van het volwassen worden, mei 2022 (geannuleerd)
Albrecht Mahr, Geboren in 1943 in Göttingen, Duitsland, getrouwd met Brigitta, twee volwassen kinderen.
Medisch arts, specialist in psychosomatische geneeskunde en psychotherapie, psychoanalyticus, systeem therapeut.
Voorzitter van het Systemic Constellations and Integrative Solutions Institute, Würzburg biedt wereldwijd professionele trainingen en workshops aan voor clienten en organiseert internationale conferenties over systemische aspecten in grote-groep-conflicten in the serie “Fields Of Conflict – Fields Of Wisdom”.
Hij schreef talrijke artikelen in Duitse en Engelse systemische tijdschriften over theorie en praktische toepassingen van systemisch opstellingenwerk.
Auteur van het boek “Von den Illusionen einer unbeschwerten Kindhiet und dem Glück, erwachsen zu sein” (“De illusie van de zorgeloze kindertijd en het geluk van volwassen te zijn”).
Medeoprichter van ISCA – International Systemic Constellations Association



Systemisch opstellingenwerk heeft de bedoeling om ons lichamelijk, emotioneel en mentaal leed en welzijn bewust te begrijpen. Concreet betekent het bijvoorbeeld om onbewuste identificaties met familieleden of voorouders om te zetten in een bewuste relatie met hen - om leed en schuld respectvol bij de oorspronkelijke eigenaren te laten, om trauma uit ons lichaam en onze ziel te bevrijden en uiteindelijk om de geschenken van het leven dankbaar aan te nemen als ze worden aangeboden.
We kennen dit als werken op de vele lagen van onze biografie of op de geconditioneerde aspecten van ons bestaan – dit is een andere benaming voor volwassen worden op het voorwaardelijke biografische niveau.
Als we dit grondig doen, geduldig en met zelfcompassie, dan laten we de natuurlijke neiging van onze geest toe om zich te bewegen naar het niet-geconditioneerde of het spirituele. Het onvoorwaardelijke heeft geen causaliteit, er is geen “Ik ben dit vanwege dat” (bijvoorbeeld vanwege mijn (voor) ouders, mijn echtgenoot of mijn huidige omgeving), er is enkel gewoon Zijn, dat zichzelf vriendelijk onthult als de meest innerlijke kwaliteit en schoonheid van ons bestaan. Het onvoorwaardelijke of spirituele wacht als van nature op ons in de kern van het voorwaardelijke of het biografische.
We weten dat er geen shortcut naar het spirituele bestaat door de uitdagingen van het leven te vermijden of te omzeilen. Onze levensomstandigheden zijn de enige en de beste toegang naar onze diepste essentie. Dit betekent volwassen worden op spiritueel niveau.

In deze workshop is elke betekenisvolle vraag voor opstellingenwerk welkom, zoals conflicten in relaties, op de werkplek of gezondheid. In deze context zullen we onderzoeken hoe het onvoorwaardelijke doorheen het voorwaardelijke schijnt, door uit te wisselen over de vele mogelijkheden en de vreugde van groeien naar nog meer volwassen worden. En niet in het minst door het vinden van gelegenheden om te glimlachen en te lachen, zelfs in moeilijke omstandigheden.
Deze workshop is een nascholing voor opstellers en staat ook open voor iedereen die geïnteresseerd is. De voertaal is Engels met vertaling naar en uit het Nederlands.

Helaas, de workshop is geannuleerd.