Skip Navigation LinksHome > Gastopstellers > Christine Blumenstein-Essen: Werken met innerlijke delen in opstellingen, okt 2017
De Open Cirkel De Open Cirkel De Open Cirkel

Christine Blumenstein Essen :

Werken met innerlijke delen in opstellingen

Christine Blumenstein-Essen
Geboren in 1956, sociaal werker. Van 1978 tot 1985 werkte ze in een sociaalpsychiatrisch centrum in Graz, vanaf 1985 in een privépraktijk voor psychotherapie, supervisie en coaching (systemische therapie, Gestalt, NLP, traumatherapie). Actief in opstellingenwerk sinds 1987. Trainer voor systemische familietherapie (ÖAGG). Dans- en bewegings-therapeute. Medeoprichter van APSYS (Instituut voor systemische praktijk en Dialoog-systemisch opstellingen werk). Trainer en supervisor in professionele training in opstellingen en systemische counseling.
Co-uitgever van “Verkörperingen” : Systemische Aufstellung, Körperarbeit und Ritual. Carl-Auer 2002
Christine Blumenstein-Essen is een zeer ervaren en vernieuwende opsteller die met haar ontspannen warme betrokkenheid voor veel veiligheid zorgt waardoor de opstellingen verrassend en zeer diepgaand zijn. Ze combineert de klassieke opstellingen met die van de innerlijke wereld. Daardoor sluit ze aan bij methodes als PRH, Voice Dialogue, enz..

In deze workshop kijken we niet alleen naar het huidige gezin en naar het gezin van herkomst, maar ook naar iemands "innerlijke systeem", zijn innerlijke delen of innerlijke activiteiten, en hoe die zijn zoektocht naar verandering kunnen ondersteunen.
“Ik wil ervan af !” is wat mensen dikwijls zeggen als zij met problemen voor counseling of therapie komen. Nochtans ligt de oplossing niet in een intens gevecht met het probleem, maar in het intens onderzoek van de achtergrond en context ervan. Dit omvat zoeken naar mogelijke veranderingen binnenin jezelf én het creëren van een nieuwe kijk op je levensverhaal.
We werken we met de vraag hoe het relaties zijn die problemen en symptomen kunnen veroorzaken. Vanuit vragen en voorbeelden van deelnemers kijken we waarom en vanwaaruit mensen handelen zoals ze doen, waarom individuele rollen zijn zoals ze zijn en waarom we daarin soms blijven steken, welke belangrijke aspecten van het probleem gezien en gehoord dienen te worden door een groter geheel, hoe krachten in het (innerlijk) systeem constructief kunnen samenwerken en hoe nieuwe beelden kunnen ontstaan.
Deze workshop bevat aspecten van traumatherapie, telkens het nodig is om de “jongere zelven” van de cliënt te herkennen,te begrijpen en gerust te stellen.
Christine bespreekt zowel werken met groepen als in individuele setting.

Deze workshop is een nascholing voor opstellers en staat ook open voor iedereen die geïnteresseerd is. De voertaal is Engels met vertaling naar en uit het Nederlands.
Plaats 3Hoog, Leuven  - route
Data en werktijden Zondag 8 en maandag 9 oktober 2017.
10u00 tot 18u00
Organisatie en inlichtingen Louis Hillebrand Louis@DeOpenCirkel.be +32 494 419 661
Fawzia Hanssens Fawzia@DeOpenCirkel.be +32 16 64.98.08
Kosten en voorwaarden Workshop: 340 €.
Lunch, koffie en thee inbegrepen.
Hiervan 100 € voorschot bij inschrijving (tevens annuleringsvergoeding),
Inschrijving Is pas geldig na ontvangst van het voorschot.
Het resterende bedrag ten laatste vier weken voor aanvang van de workshop.
Maximum 30 deelnemers.
U kunt uw inschrijving annuleren tot uiterlijk 8 september 2017, het inschrijfgeld wordt terugbetaald uitgezonderd de annuleringskosten van 100 €
Bij annulering na 8 september dient het volledige bedrag betaald te worden tenzij er, in overleg met vzw De Open Cirkel, een vervangende deelnemer gevonden wordt.
De online-inschrijving Is gesloten,
voor informatie, neem contact met ons op.