Skip Navigation LinksHome > Gastopstellers > Sneh Victoria Schnabel: Chaos, trauma and authentic spirituality, nov 2016
De Open Cirkel De Open Cirkel De Open Cirkel

Sneh Victoria Schnabel

Chaos, trauma and authentic spirituality in constellation work

Sneh Victoria Schnabel
Sneh Victoria Schnabel (geboren in Freiburg, Duitsland, in 1947) is één van de meest ervaren opstellers. Ze geeft al vele jaren workshops en opleidingen in de hele wereld, en neemt deel aan internationale conferenties over opstellingen en spiritualiteit. Ze heeft een brede achtergrond in kunst-onderwijs, theater, Gestalt, NLP, Ericksoniaanse hypnose, psychodrama, diepte-psychologie, Somatic Experiencing, enz. Haar werk is in het bijzonder beïnvloed door de jaren die ze leefde in een meditatiecentrum in India, bij de Indianen van Noord-Amerika en op Maui in Hawaii, en de spirituele leraren die ze daar ontmoette en waar ze nog steeds mee bevriend is.
Wij ontmoetten haar verschillende malen o.a. in Bernried en zijn onder de indruk van haar kordate vinnigheid, haar ‘out of the box’ denken, en vooral haar humor en brede mix van bronnen die haar opstellingen inspireren: van traumawerk tot sjamanisme en spiritualiteit.
Sneh Victoria Schnabel:
"De tocht (van het leven) is een beetje zoals peddelen in een kano op een rivier, we drijven mee met de stroming, soms vallen we uit de kano en moeten we leren er terug in te klimmen, en stukje bij beetje genieten we van de rit. "
"Tijdens onze twee dagen samen zullen we kijken naar wan-orde, naar het weerspannige, het chaotische. Wat gebeurt er wanneer we chaos durven verwelkomen en gebruiken als onze leraar? Hoe kijken we dan met nieuwe ogen naar onze diepste wonden waardoor een andere manier van heling kan ontstaan? We observeren trauma en haar greep op ons lichaam en onze geest. Met behulp van opstellingen en opstellings-oefeningen zullen we verkennen hoe we onze flexibiliteit en capaciteit om terug in balans te komen kunnen vergroten. Methodieken uit 'Somatic Experiencing' van Peter Levine en zijn school worden verweven in het werk.
De huidige wereld-situatie met zijn vele pijnlijke complicaties en onze plaats daarin, zal één van de thema's zijn.
Deze workshop is tegelijkertijd een nascholing voor opstellers. Sneh spreekt eenvoudig Engels, bij voldoende vraag wordt de workshop vertaald in het Nederlands.
Plaats 3hoog Leuven,  - route
Data en werktijden Zaterdag 12 en zondag 13 november 2016.
10u00 tot 18u00
Organisatie en inlichtingen Louis Hillebrand Louis@DeOpenCirkel.be +32 494 419 661
Fawzia Hanssens Fawzia@DeOpenCirkel.be +32 16/64.98.08
Kosten en voorwaarden Workshop: € 330,--, Bij inschrijving vóór 1 juli 2016 € 280,--
Uitgebreide broodjeslunch, koffie en thee inbegrepen.
Hiervan € 100,-- voorschot bij inschrijving (tevens annuleringsvergoeding),
Inschrijving is pas geldig na ontvangst van het voorschot.
Het resterende bedrag ten laatste vier weken voor aanvang van de workshop.
Maximum 30 deelnemers.
U kunt uw boeking annuleren tot uiterlijk 15 september 2016, het inschrijfgeld wordt terugbetaald uitgezonderd het voorschot van € 100,--
Bij annulering na 15 september dient het volledige bedrag betaald te worden tenzij er, in overleg met vzw De Open Cirkel, een vervangende deelnemer gevonden wordt.
De online-inschrijving is gesloten,
voor informatie, neem contact met ons op.