Skip Navigation LinksHome > Activiteiten > Sprookjes, mythen en verhalen
De Open Cirkel De Open Cirkel De Open Cirkel

spacer
Opstellingen vanuit sprookjes, mythen en verhalen

Mythen, sprookjes en verhalen hebben een bijzondere kracht. Ze vertellen op een symbolische en archetypische manier over de grote levensvragen die mensen zich stellen. Ze spreken ons aan op een diepere laag, op de laag van ons persoonlijke en collectieve onderbewustzijn.  

In de reis van de held, met zijn zoektocht, hindernissen en overwinningen, kan je herkennen wat het ten diepste betekent om je weg te zoeken in het leven. Archetypische thema's als het gevecht met de heks, de tocht door het duistere woud, de wens om het verloren levenswater te vinden, vertellen over omgaan met polariteiten als goed en kwaad, leven en dood, licht en donker…

Door mythen, sprookjes of verhalen in de ruimte op te stellen schijnt er een ander licht op je eigen thema’s.

 
Sprookjes-of mytheopstellingen. Fawzia vertelt telkens een ander verhaal, dat we dan elke keer op een wat andere manier opstellen. 
 

Sprookjes, wegwijzers van de ziel

Ben je op zoek naar een verloren schat ? Naar een stukje ondergesneeuwd potentieel? 
Ben je verdwaald in het duistere woud ? Is je levenspad even niet duidelijk ? 
Moet je de draak bevechten ? Sta je voor een uitdaging of een hinderpaal ? 
Wie of wat komt je ter hulp ? Een gouden ring, het levenselixir, een petemoei ?

Het is niet toevallig dat je je aangetrokken voelt tot een bepaald sprookjesfiguur of een sprookjesscène.. Je kan deze aantrekkingskracht inzetten in je persoonlijke ontwikkeling. Sprookjesfiguren worden zo een hulpbron waar je elke keer op kan terugvallen. Een leuke, verrassende ontdekkingstocht die je veel wijsheid brengt op gebied van de levensthema's die je nu bezighouden. 
In deze workshop werken we met schrijven, tekenen en kleine opstellingen. Voorkennis van sprookjes is niet nodig. Opstellings-, schrijf- of tekenervaring ook niet.