Skip Navigation LinksHome > Gastopstellers > Christine Blumenstein-Essen: Hoe onze kwetsuren onze bron van inspiratie kunnen worden, nov. 2019
De Open Cirkel De Open Cirkel De Open Cirkel

Christine Blumenstein Essen :

Hoe onze kwetsuren onze bron van inspiratie kunnen worden

Christine Blumenstein-Essen
Geboren in 1956, sociaal werker. Van 1978 tot 1985 werkte ze in een sociaalpsychiatrisch centrum in Graz, vanaf 1985 in een privépraktijk voor psychotherapie, supervisie en coaching (systemische therapie, Gestalt, NLP, traumatherapie). Actief in opstellingenwerk sinds 1987. Trainer voor systemische familietherapie (ÖAGG). Dans- en bewegings-therapeute. Medeoprichter van APSYS (Instituut voor systemische praktijk en Dialoog-systemisch opstellingen werk). Trainer en supervisor in professionele training in opstellingen en systemische counseling.
Co-uitgever van “Verkörperingen : Systemische Aufstellung, Körperarbeit und Ritual”. Carl-Auer 2002
Christine Blumenstein-Essen is een zeer ervaren en vernieuwende opsteller die met haar ontspannen warme betrokkenheid voor veel veiligheid zorgt waardoor de opstellingen verrassend en zeer diepgaand zijn. Ze combineert de klassieke opstellingen met die van de innerlijke wereld. Daardoor sluit ze aan bij methodes als PRH, Voice Dialogue, enz..


Thema
Soms blijven we leven met emotionele kwetsuren die we in ons leven hebben opgelopen. Ze lijken als doornen die nog steeds pijn doen in ons hart of onze relaties verstoren als een soort achtergrondgeluid.
In deze workshop onderzoeken we manieren om deze “steekvliegen” te neutraliseren om verder te kunnen leven op een lichtere, blijere en speelse manier.
We gebruiken methodieken uit Psychosynthese, Systemische therapie, en verschillende vormen van “Scenic”-werk om te ontdekken hoe onze kwetsuren een bron van groei en heling kunnen worden.
Tijdens het daaropvolgende reflectieproces zal getoond worden hoe deze methodieken geïntegreerd kunnen worden in opstellingen-werk.
We zullen ook oefeningen doen om onze hulpbronnen te (her)ontdekken, die ons kunnen voeden en helpen om de hindernissen in ons leven te overstijgen, zoals piek-ervaringen, helpende en archetypische innerlijke delen.

Inhoud van de workshop:
• Opstellingen en oefeningen op basis van de vragen van de deelnemers (groeps- en individueel)
• Mythe-spel in een benadering die ontwikkeld werd door opstellers uit Graz (Oostenrijk)
• Oefeningen in kleine groepen
• Theoretische onderbouwing

Deze workshop is een nascholing voor opstellers en staat ook open voor iedereen die geïnteresseerd is. De voertaal is Engels met vertaling naar en uit het Nederlands.


Plaats CambiArte, Bierbeek nabij Leuven  - route
Data en werktijden Vrijdag 29 november tot en met zondag 1 december 2019, 10u00 tot 18u00
Het is mogelijk ook 2 dagen (za-zo) deel te nemen, vermeld dit bij de opmerkingen.
Organisatie en inlichtingen Louis Hillebrand Louis@DeOpenCirkel.be +32 494 419 661
Fawzia Hanssens Fawzia@DeOpenCirkel.be +32 16 64.98.08
Kosten en voorwaarden 2-daagse workshop: 320 €.
3-daagse workshop: 420 €.
Broodjeslunch, koffie en thee inbegrepen.
100 € voorschot te betalen bij inschrijving (tevens annuleringsvergoeding),
Inschrijving Is pas geldig na ontvangst van het voorschot.
Het resterende bedrag is te betalen ten laatste vier weken voor aanvang van de workshop.
Maximum 30 deelnemers.
U kunt uw inschrijving annuleren tot uiterlijk 31 oktober, het inschrijfgeld wordt dan terugbetaald uitgezonderd de annuleringskosten van 50 €.
Bij annulering na 31 oktober dient het volledige bedrag betaald te worden, tenzij er, in overleg met vzw De Open Cirkel, een vervangende deelnemer gevonden wordt.
De online-inschrijving Is gesloten,
voor informatie, neem contact met ons op.