Skip Navigation LinksHome > Activiteiten > Opstellingen
De Open Cirkel De Open Cirkel De Open Cirkel

spacer
Opstellingen

Opstellingen zijn een methodiek die ontstaan is uit de contextuele en systeemtherapie. Daarin wordt gekeken naar de plaats en de rol die een persoon inneemt in de verschillende groepen of systemen waarin hij leeft of waartoe hij behoort.
Elk systeem heeft immers een eigen "cultuur" en ongeschreven wetten, in elk ervan leven dynamieken en patronen die ons gedrag, onze emoties en onze kijk op het leven beïnvloeden, maar waar we ons dikwijls niet bewust van zijn. Dikwijls wordt deze invloed zelfs van generatie op generatie doorgegeven.
Met behulp van een opstelling kunnen deze dynamieken zichtbaar gemaakt worden. Door middel van representanten, personen gekozen uit de groep, wordt een vraag ruimtelijk en visueel opgesteld. Door het waarnemen van hun beleving en hun onderlinge dynamiek kan er meer inzicht komen in de oorsprong van eventuele blokkades en kan de (innerlijke) beweging die nodig is om zich hiervan los te maken, duidelijk worden.
Als alle tot het systeem horende personen en elementen gezien en erkend worden, door respectvol aandacht te geven aan alles wat er is, kan er meer evenwicht, orde en rust ontstaan en wordt de levenskracht en de liefde meer voelbaar.
 
Ook het innerlijk van een persoon is een "systeem". Zowel iemands talenten en verlangens als zijn moeilijkheden en kwetsbaarheden, kunnen opgesteld worden, waardoor hun impact en samenhang beter kan begrepen worden en een stap gezet kan worden naar meer innerlijke harmonie.
 
Thema’s:
Sommige vragen die het leven oproept lijken maar geen antwoord te vinden, bijvoorbeeld het gevoel dat iets je weerhoudt om ten volle te léven, of het gevoel ergens in vast te zitten op het vlak van relatie, kinderen, familie, gezondheid, rouw, werk, engagement… Ook hardnekkige emoties als eenzaamheid, verdriet, angst, kwaadheid, gebrek aan zelfvertrouwen, spanningen… die geen rust vinden, en die zich soms uiten in gezondheidsklachten, kunnen een systemische oorzaak hebben. Bij langdurige conflicten en ongemakkelijke situaties op het werk kunnen organisatieopstellingen meer inzicht geven.
 
zondag 23 jun 2024, 13:00 tot 18:00
Opstellingen namiddag van 13 tot 18 uur
Fawzia en Louis
€ 40,00 / € 100,00 indien eigen opstelling
Locatie : Groepspraktijk De Kering, 3300 Tienen Adres en Route